top of page

Blog

Wonderbrood

Glutenvrij, koolhydraatarm en wonderlijk vullend en lekker!


Als je glutenvrij moet eten kan je tegen wat hindernissen aanlopen: de hogere kosten, smaak, structuur en de volwaardigheid van glutenvrije producten. Zelf bereiden kan dan een goede optie zijn, maar neemt ook wat tijd. Dit ‘wonderbrood’ heeft zijn naam te danken aan de wonderlijk eenvoudige bereiding, maar ook door de levenskrachtige ingrediënten als haver, pitten en zaden. Hierdoor is het ook nog eens koolhydraatarm, eiwit- en vezelrijk. Het recept is gebaseerd op een kant-en-klare mix en heeft een eigen twist gekregen. Het originele recept voor het wonderbrood is ontwikkeld door de Noorse pastoor Markset. Op basis van positieve ervaringen van Noorse avonturiers en skiërs met haver heeft Markset samen met sporters en zijn sportieve familie dit wonderlijke brood ontwikkeld. Brood maakt deel uit van de Noorse nationale identiteit en wordt in Noorwegen veel gegeten. Voor Noren is graan altijd al heel belangrijk geweest. Vroeger zagen ze het als Gudslånet. Dat betekent: ‘iets wat we van God hebben geleend'. Ook als je niet glutenvrij hoeft te eten is dit brood een enorme aanrader qua smaak, smeuïgheid en voldaanheid! Dat het je goed en met aandacht mag smaken.

Gezonde groet,






Natuurvoedingskundige en diëtist i.o.


Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page